Stall Lumos
Etusivu Talli Henkilöt Hevoset Toiminta Foorumi Mail

Tallin perusaikataulu

06:00 — Hevosille aamuruoat ja
            ulos
06:30 — Karsinoiden siivoaminen
09:00 — Tarhoihin lisää vettä jos
            tarve
12:00 — Päiväruoat ja lisää heinää
            ulos
18:00 — Iltaruoat, ensimmäisiä
            hevosia jo sisälle
20:00 — Viimeistenkin hevosten
            oltava sisällä
21:00 — Yöksi heinää niille joille ei
            ole vielä annettu

» Hevosten omistajat saavat liikuttaa hevosiaan vapaasti milloin tahtovat. Myöskin kello 21 jälkeen saa käydä, kunhan muistaa sammuttaa kaikki valot ja lukita tallin oven lähtiessään.


Pohjapiirrokset kakkostallista, pihatosta sekä pihapiiristä ylipäätänsä ovat tuloillaan. :)


Tarhausryhmät

» Gaia, Jazzy, Lina, Domino,
    Mira, Källi, Fina, Boo
» Hans, Hasse, Nemo
» Muut orit sekä Aava tarhataan yksikseen.Miljöö

Lumoksen uusi majapaikka on siisti ja moderni, vuoden 2014 kesällä valmistunut talli ympäristöineen. Rakennuksia verhoaa enimmäkseen valkeiksi rapatut kivipinnat, ja ne ovat niin sisältä kuin ulkoakin valoisia ja kirkkaita. Piha-aluetta piristää runsaat istutukset ja joko hienohiekkaiset tai kivetyt kulkuväylät, ja kaikin puolin alue on siisti ja huoliteltu, vielä uutuuttaan hehkuva.

Tallit ja pihatto

Tiluksilta löytyy kaksi sisätallia ja yksi pihatto, joista jälkimmäiseen sijoitetaan vain vähiten loimitusta vaativat karvaturrit. Pihatto on eristetty ja sisältää makuuhallin lisäksi eteisen, joten liian kylmä sen sisällä ei pitäisi olla kuitenkaan missään vaiheessa millekään hevoselle. Asukkaita pihattoon mahtuu yhteensä 5, useampikin mikäli laumassa on pikkuponeja.


Talleista suurempi on päätalli, ja se sijaitsee heti ratsastuskentän vieressä. Päätallissa asustaa suurin osa hevosista, ja siitä löytyy varustehuoneen ja sisävessan lisäksi myöskin oleskelutila telkkareineen, suihkuineen ja säilytyskaappeineen. Pesupaikkoja on kaksin kappalein. Karsinat 42 ja 43 ovat hieman suurempia kuin toiset ja niitä käytetään tarpeen vaatiessa varsomiskarsinoina mikäli kakkostallissa ei ole synnyttäville tilaa.
Viereisessä kuvassa ovat karsinat 49-52.


Pienempi talli (josta ei valitettavasti ole vielä pohjapiirrosta) sijaitsee heinävaraston kanssa samassa piirissä. Sinne majoittuu lähinnä eläke- ja siitoskäyttöiset hevoset. Pikkutallissa ei ole oleskelutilaa eikä erillistä pesukarsinaa, eikä siellä ole ns. julkista liikennettä hevosten omistajien lisäksi. Muuten molemmat tallit ovat samankaltaisia, molemmat ovat valoisia ja valkoiset karsinat kalteroituja. Jokaisen karsinan edustalla on omat loimitelineet ja seinään ruuvatut harjalaatikot asukkaansa käyttöön.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31. Fae
32.
33. Liina
34.
35.
36.
37. Boo
38. Aava
39. Nemo
40. King
41. Solar
42. Fuerte
43.
44. Hasse
45. Källi
46. Hans
47. Mira
48. Fina
49. Lina
50. Jazzy
51. Domino
52. Gaia

Ratsastustilat

Lumoksesta löytyy niin kenttä kuin maneesikin, joista maneesi on hieman suurempi. Molemmat ovat hiekkapohjaisia ja salaojitettuja ja ne sijaitsevat rinnakkain, joten sadesään iskiessä on helppo livistää sivuoven kautta maneesiin. Myöskin kilpailuissa on helppo sovittaa verryttely ja suoritukset aikatauluun kun verryttelyn voi hoitaa erillisellä alueella. Yleensä verryttely on suoritettu kentällä ja kisat itsessään maneesissa, sillä sieltä löytyy parvikatsomon lisäksi kanttiini ja alempi katsomorivi. Korkeutta maneesissa riittää ja päädyissä on isot ikkunat, pidemmillä sivuilla peilit taaskin luovat suuremman tilan tuntua. Puitteet ovat siis loistavat isompienkin kisojen järjestämistä ajatellen.

Maastoihin pääsee vain kylätietä pitkin. Maastoista löytyy lähinnä hiekkatietä ja metsäpolkuja, toiseen suuntaan lähtiessä asvalttipintaisia lähiö- ja taajamateitä. Jos jaksaa lähteä hieman kauemmaksi on mahdollista päästä myöskin merenrannalle päästelemään ja kiipeämään lofoottien maisemiin.

Tarhat ja laitumet

Tallin pihapiirissä on useita pieniä tarhoja, jotka ovat käytössä ympäri vuoden. Keväällä tarhojen annetaan vuoronperään hieman levähtää, jotta kesäksi nekin saataisiin viheriöimään, hiekkapohjaiset tarhat ovat totta kai ympäri vuoden hiekalla. Myöskin osa laitumista on ympäri vuoden käytössä, lähinnä vain kauimmaisimmat laitumet ovat pelkkää kesäkäyttöä varten ja nekin yleensä varsoneiden tammojen ja nuorten hevosten käytössä. Kaikki laitumet ja osa tarhoista ovat luonnonpohjalla ja aidattu sähkölangalla, loput tarhoista sekä pihatto ovat putki- ja puuaidoitettuja.

Ulkoasun pohja ©  M Layouts, muokkaus © Latu
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable