Stall Lumos
Etusivu Talli Henkilöt Hevoset Toiminta Foorumi Mail

Kuvagalleria

Legendan mukaan otsaharjan alla on olemassa silmät...


Status

Domino on tuntikäytössä soveltuen kaikentasoisten tunneille.Domino från Sameland

Kutsutaan:

Domino

Hoitaja:

ei hoitajaa

Sukupuoli:

tamma

Kasvattaja:

Tuonti

Rotu:

islanninhevonen

Omistaja:

VRL-01436

Väri:

musta

Painotus:

Koulupainotus

Korkeus:

139 cm

Koulutus:

KO: he B // RE: 60 cm // 3 käynt.

Syntyi:

CAS 28 / 19.02.12

Muuta:

-


Domino on pieni ja syötävän suloinen hevonen, jouhikuningatar ja talvisin siinä enemmän karvaa kuin tammaa itseään. Se on kiltti ja ystävällinen otus, hieman herkkähipiäinen ja helposti stressaantuva mutta silti jokaisessa tilanteessa yhtä luotettava. Uudet asiat saattavat Dominoa hieman jännittää, jolloin se huolestuneena alkaa korisemaan ja säpsähdellen vilkuilemaan epäluuloisena ympärilleen. Rauhallinen käsittelijä saa Dominon kuitenkin luottamaan itseensä ja rentoutumaan: sen sijaan jos ihminen menee mukaan pilkkuturvan jännäilyyn niin siinäpähän meillä on parivaljakko joka vain villitsee toinen toistaan kyttäämään kaikkea mahdollista niin kauan kunnes toinen — mitä luultavimmin hevonen — päättää liueta tilanteesta leppoisammille vesille.

Hoitaessa Domino antaa tehdä mitä vain ilman vastarintaa, se on nuorempana opetettu selvästi hyvin. Ihmisen omaa tilaa tamma kunnioittaa eikä se myöskään liikehdi levottomasti vaikka mieli tekisi, sillä se on fiksusti koulutettu pysymään kuin tatti paikoillaan niin kauan kunnes ihminen pyytää sitä siirtymään. Tutussa ja turvallisessa ympäristössä Domino on leppoisa ja nallemainen hoidokki, jonka uskaltaa jättää helposti lastenkin hoidettavaksi.

Perinteisellä issikkamittakaavalla Domino ei ole kovinkaan kummoinen ratsu tai hevonen ylipäätänsäkään vähäisen askellajivalikoimansa takia. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä kuka on väittänyt että issikalla saa kisata vain askellajikisoissa? Domino ei ole mikään hämmästyttävän hyvä peruslajeissakaan, mutta sillä on sentäs mahdollista kisata tavallisissakin koulukisoissa eikä pelkästään FS-kouluratsastuksessa kuten normaaleilla issikoilla. Domino on miellyttämishaluinen ja kiltti ratsu, eikä siitä lähde ylimääräistä vauhtia ellei erikseen niin pyydä. Suustaan tamma on herkkä, se nostaa päänsä pilviin ja alkaa nakkelemaan niskojaan vihjaavasti mikäli käsi on liian epätasainen tai kova sen suulle.  Mitään pahempaa ei Domino kuitenkaan ikinä tee, ja sen kanssa voi turvallisin mielin vähemmän kokeneetkin tutustua maastoilun tai vaikkapa esteratsastuksen iloihin. Domino jää varmasti kaikkien sydämiin.

Sukutaulu

i. Hækingur frá Ljósvaki
trn isl, 144 cm
ii. Hofsi frá Hotti
rn isl, 147 cm
iii. Kveldroði frá Þristur
iie. Litbrá frá Þristur
ie. Ljósta frá Neista
rnvkko isl, 144 cm
iei. Spegill frá Regnbogi
iee. Koltinna frá Neista
e. Gaupa frá Hreða
m isl, 134 cm
ei. Fjalla-Skjóni frá Austri
m isl, 141 cm
eii. Ari frá Austri
eie. Gloðra frá Dimma
ee. Gunnlöð frá Iglaborg
m isl, 134 cm
eei. tuntematon ori
eee. Kurta frá Klöpp

Jälkeläiset

Domino ottaa vastaan evm-sukuisia islanninhevosoreja. Tamma periyttää tuuheita jouhia ja vahvoja perusaskellajeja. Ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut.

Syntyi

Skp. Nimi

Isä

Omistaja

Muuta

CAS39 / 29.08.15 t. Kelda frá Lumos Kinningur ICE Skáldsaga -

Kisa- ja näyttelytulokset

PKK

Domino ei ole kiertänyt vielä näyttelykehiä.

KRJ (sijoituksia 11 kpl, joista voittoja 1 kpl)

08.08.15, Runoratsut, he C, 3/50
04.08.15, Runoratsut, he C, 5/50
05.02.15, Locin Talli, he C, 2/20
30.01.15, KK Holmberg, he C, 2/50
28.01.15, KK Holmberg, he C, 5/50
25.01.15, KK Holmberg, he C, 3/50
24.01.15, KK Holmberg, he C, 3/50
22.01.15, KK Holmberg, he C, 6/50
21.01.15, KK Holmberg, he C, 1/50
19.11.14, Riiviöt, he B, 2/50
17.11.14, Riiviöt, he B, 3/50

Valmennuksia ja kuulumisia

24.10.2014

Tallissa oli pienimuotoisena ideanpoikasena tehdä jotain aivan uutta ja kasvattaa pienimuotoisesti ns. peruslajeihin soveltuvia islanninhevosia — inspiraatio tuli jo täällä majailevasta orista Kingistä, joka lenteli viisikäyntisenäkin yli esteestä kuin esteestä kunhan selässä oli oikea kuski. Jokaisesta issikasta kyllä saisi ihan peruspelinkin harrasteluun, mutta kisaamaan soveltuvia este- ja kouluissikoita ei aivan jokaisen sienen alla istunutkaan. Siksi ei kauaa nokat tuhisseet kun myyntiin tuli Domino, raasuinen kolmikäyntitamma joka oli myynnissä 2000 v€ pilkkahintaan puutteidensa vuoksi: ja juuri nuo askellajivajaukset tekivät tammasta täydellisen Hildan ja Icaruksen(kin) projektiin.

23.10.2014 iltapimeällä trailerista laskeutui alas pieni ja pörröinen issikka pilkku turvassaan. Aliarvostettu Domino oli saapunut vihdoinkin ansaitsemaansa kotiin.

Ulkoasun pohja ©  M Layouts, muokkaus © Latu
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable