STALL LUMOS
Tämä on virtuaalihevonen, this is a sim-game horse

Filia Regis GER

VH14-013-0093
Kutsutaan: Fiina, Fiida, Friidu Syntyi: 11.09.12 (CAS 21)
Sukupuoli: tamma Kasvattaja: Tuonti 
Rotu: oldenburg
Omistaja: Stall Lumos, VRL-01436
Säkäkorkeus: 168 cm Painotus: rataesteet
Väri:
ruunikonkimo Koulutus: KO: heA | RE: 160 cm | IRTO: 160 cm
ERJ-sijoituksia 5 kpl, joista voittoja on 0 kpl.

EO-sert x 2 | HY x 1
Friidu tuotiin kuusivuotiaana Suomeen lupaavana kisaratsun alkuna, ja ensimmäiset vuotensa se viettikin täällä ahkerasti kisaten ja ihan hyvin menestyenkin. Tamma päätyi kuitenkin mutkien kautta ratsastuskouluun, jossa se taaplasi kaksi vuotta elämästään. Ei sinällänsä mitään ratsastuskouluja vastaan ole, ei, mutta Friidun kaltaiselle herkälle ja säpäkälle tammalle se oli liian stressaavaa työtä. Kun tämä kaunis kimo lopulta päätettiin ostaa Lumokseen eivät odotukset olleet korkealla, eivätkä ne kyllä ylittyneetkään: ostoksena oli stressaantunut, ihmistä kohtaan epäluuloinen hermokimppu. Tasaisella arjella ja tiukoilla rutiineilla Fiida on alkanut jo hieman rentoutumaan eikä ole aina yhtä kärttyisä, mutta kontaktia herkän tamman sielunelämään ei olla silti vielä saatu. Vaikka Fiida onkin lähinnä siitoshevoseksi ostettu, olisi se silti varmasti senkin mielenlaadun kannalta paras jos luottamussuhdetta saisi paremmaksi ja jotakin mielekästäkin tekemistä elämään: vaikka Fiida pitääkin rutiineista ja tutusta arjesta, se ei silti tarkoita että' sen täytyisi olla tylsää ja turvallista! Vauhdikkaat maastoretket, vakiovalmennukset ja jo pikkuhiljaa aloitettu kevyt kisaaminenkin tuntuvat piristävän Fiidaa, ja ratsastaessa siihen ehkä saakin parhaiten yhteyden.

Ratsuna Fiida toimii nimittäin paljon paremmin kuin varautuneen ja hermoilevan ensivaikutelman perusteella uskoisi. Se ottaa helposti nokkiinsa liian rajuista avuista eikä tykkää jos ohjeistetaan liikaa, jolloin vastalauseina ovat yleensä enemmän tai vähemmän lennättävät pukit ja niskojen nakkelu. Pieniapuisen kuskin kanssa Fiida on kuitenkin oikea unelma ratsastaa, se tuntuu huomaavan pienimmätkin muutokset istunnassa ja tasapainossa ja toimii suurin piirtein katseella. Radalla Fiida kiihtyy välillä liikaakin niin että vauhtia alkaa löytymään jo ihan liikaa, mutta harvoin hyvän ratsastajan kanssa tamma vallan käsistä lähtee: vatsalihasten jännittäminen, syvälle istuminen ja liikkeen blokkaaminen riittää Fiidalle vihjeeksi siitä että nyt ei olla ralliradalla.

Mittarit kaakkoon:
Etana Gepardi
Viilipytty Kuumakalle
Kaikkien ystävä Ihmissyöjä

Ohjeita

» Jännesuojat joka jalkaan aina hypätessä.
» Martingaalit aina ratsastaessa. Suuhun kolmipalat.
» Jos on yli -10 astetta pakkasta niin ulos loimi. Valitse paksuus viiman ja mahdollisen klippauksen mukaan.

Sukutaulu sekä -selvitys

i. King II
rtkm old, 169 cm
ii. Ex-King
prt old, 176 cm
iii. YE Excalibur
iie. Trustworth
ie. Annelise
rtkm old, 170 cm
iei. Mesh
iee. Annamarie
e. Ophelia
trn old, 159 cm
ei. Boy of Boy
trn old, 168 cm
eii. B-Bob
eie. Crux Crush
ee. Orphan
prn old, 159 cm
eei. Artemick
eee. Stormus

Sukuselvitys tulossa.

Jälkeläiset ja astutusinfo

Fiina ottaa vastaan evm-sukuisia ratsuoreja, ollen käytössä niin puoliveri- kuin ratsuponijalostuksessakin. Mikäli olet kiinnostunut tilausvarsasta, ota yhteyttä.
Fiina periyttää oldenburgin massakasta rakennetta sekä kimoväriä. Se sopii hyvin hieman hitaammillekin oreille oman kuumapäisyytensä vuoksi.PKK
30.08.14, Järnby, puoliveritammat, tuom. Minna: HY
14.08.14,
Virginia Ness, puoliveritammat, tuom. Elisa: EO-sert
31.07.14, Simora, puoliveritammat, tuom. Aksu: EO-sert

ERJ

11.09.14, Reve de Haussea, 150 cm, 3/30
01.09.14, Shangri La, 150 cm, 2/30
31.08.14, Shangri La, 150 cm, 5/30
28.08.14, Shangri La, 150 cm, 2/30
20.08.14, Latun Talli, 120 cm, 4/30

Kuulumisia sekä valmennuksia

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Latu, taustakuva © WebTreatsETC