Stall Lumos
Etusivu Talli Henkilöt Hevoset Toiminta Foorumi Mail

Kuvagalleria

Rakennekuva. Tuomari, arvioithan rakenteen tästä.

Status

Fuerte ei ole tuntikäytössä. Ori on siirtymässä pikkuhiljaa eläkkeelle, mutta vielä tämän kauden se kisaa Intermediate I-tasolla.Fuerte PRO

KTK-II

Kutsutaan:

Fuerte

Hoitaja:

ei hoitajaa

Sukupuoli:

ori

Kasvattaja:

Proceso

Rotu:

andalusianhevonen

Omistaja:

VRL-01436

Väri:

ruunikonkimo

Painotus:

Koulupainotus

Korkeus:

167 cm

Koulutus:

KO: Int I // RE: 70 cm

Syntyi:

CAS 14 / 06.12.09

Muuta:

KTK-II


Kun puhutaan "Espanjalaisesta verestä" ja "draamakuningattarista/kuninkaista", niin auttamattakin mieleeni nousee heti Fuerte. Herra on itse maailman napa, ja jos jätät  Hänen Korkeutensa huomioimatta niin saat tuta sen nahoissasi. Tai no, ainakin saat kuunnella pitkään kuinka kavio paukuttaa karsinanovea, itsensä kavion omistajan suorastaan huutaen "KEHTAATTEKIN JÄTTÄÄ MINUT HUOMIOIMATTA, TE SAASTAISET RAHVAAT?!!?!! KEHTAATTE? HÄH, HÄH?!?!?!" Niinpä, ihana tapaus.

Muuten Fuerte on mukava paukkaus, vaikka osaakin kyllä tulistua nopeasti ja näyttää tempperamenttiaan. Mutta mikäli vain jaksaa myötäillä orin herkästi kiihtyvää mieltä, niin parempaa ja uskollisempaa ratsua et löydä. Nuoruusvuosien uhma on kadonnut lähes täysin, ja Fuertesta onkin kehkeytynyt rehellinen työntekijä. Se yrittää aina parhaansa ja näin ollen on myöskin hyvin näyttävä tapaus. Toisaalta myöskin Fuerte osaa vaatia ratsastajaltaan paljon: ken sen selkään istuu, saa kyllä palautteen ratsastustaidoistaan. Olin pettynyt, kun en ensimmäisillä kerroilla koulutuskeskusreissun jälkeen saanut oria kulkemaan samoin kuten keskuksen henkilökunta sai: en vain ollut tarpeeksi taitava ratsastamaan. Fuerte tarvitsee niin täsmälliset ja selvät avut, muuten se ei toimi.

Muiden hevosten seurassa Fuerte on sellainen pomoluonne. Se mieluusti kisoissakin saattaa yrittää napata ohikulkevaa ratsukkoa mikäli oma ihminen ei ole tarkkaavaisena. Mitään potkimista tms. ei kuitenkaan ole, eli koskaan ei punaista rusettia ole tarvittu -lähinnä ainoa kuka Fuertella kisaa on minä itse, ja muistan kyllä pitää huolen siitä että ori ei pääse niin lähelle toisia hevosia että ylettyisi haukkaisemaan. Onneksi kaikki tämmöinen on lähinnä vain 'viatonta' irvistelyä.

Hoitaessa Fuerte on kiva jos sillekkin on sellainen. Riuhtominen, repiminen ja huutaminen saa hevosenkin käyttäytymään samalla tavalla. Mikäli Fuertella on huono päivä, sen saa parhaimmin leppymään olemalla itse rauhallinen ja juttelemalla mukavia kimon känkkäränkästä huolimatta. Yleensä tämä heppa on kuitenkin sellainen aika normi poikatapaus, kyllä hiukan tanssahtelee ja näin, mutta kuitenkin suhteellisen lupsakka. Rakastaa sitä että saa paljon rapsutuksia ryntäitten kohdalta, korvien takaa ja sään kohdaltakin tykkää. Sen sijaan vatsan alta Fuerte ei tahtoisi antaa harjata, sillä sieltä sekä kainaloista se on hyvin herkkä kutiamaan.

Sukutaulu

i. Osado PRO
km PRE, 151 cm
ii. Fugitivo
km PRE, 156 cm
iii. Desleal 
iie. Azucena
ie. Gastrónomo
rn PRE, 158 cm
iei. Rufino
iee. Rosalino
e. Por ti PRO
km PRE, 156 cm
ei. Oblicue Ocre
km PRE, 154 cm
eii. Fusil
eie. Levantar
ee. Romántico
rnvkko PRE, 158 cm
eei. Gil
eee. Ximena

Jälkeläiset

Fuerte ottaa vastaan suvultaan 2-polvisia PRE-tammoja, ollen myöskin käytössä sgsh-jalostukseen. Ori periyttää loistavaa koulukapasiteettia ja kihartavia jouhia. Ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut.

Syntyi

Skp. Nimi

Emä

Omistaja

Muuta

CAS00 / 00.00.00 o/t. ******* ******* ******* / ******* -

Kisa- ja näyttelytulokset

PKK

15.02.15, Seppele, hevosorit, tuom. Nica: EO-sert 
08.02.15, Ruolampi, hevosorit, tuom. Elisa: EO-sert, EM [1]
23.12.14, HäRa, lämminveriorit, tuom. Aksu: KTK-sert (BIS1)

[1] "EM yksityiskohdista."

Kantakirjauslausunto

19+20+19 = 77,3%
- Erinomaisilla leimoilla varustettu ori. Hyvät ja vahvaluiset jalat. Etuosa lihaksikas, takaosa lihasköyhä. Terävä risti ja luiseva säkä. Kauniit jouhet ja kimo toteutettu erityisen hyvin.
- Kaunis pää, kaunis kaareva kaula. Hienot rungon mittasuhteet, hyvä rungon syvyys, suora selkä, hyvä lanne ja lautanen. Hyvä etuosa, hyvät etujalat. Hyvä takaosa, suora kinnerkulma. Näyttävä ori, esitetty hienossa kunnossa. Hieno tekniikka, valkoisesta väristä saatu hyvin elävä.
- Pitkä kaula, mutta kaartuu kivasti. Upeat jouhet, hyvä yleisilme. Rodunomainen ja orileima hyvä. Rungoltaan sopusuhtainen, mutta saisi olla syvempi ja omaa hyvät jalka-asennot.

KRJ (sijoituksia 14 kpl, joista voittoja 2 kpl)

30.11.14, Reve De Haussea, va A, 5/30
30.11.14, Reve De Haussea, va A, 4/30
28.11.14, Reve De Haussea, va A, 3/30
27.11.14, Reve De Haussea,va A, 3/30
26.11.14, Reve De Haussea, va A, 1/30
22.11.14, Reve De Haussea, va A, 3/30
21.11.14, Reve De Haussea, va A, 3/30
04.10.14, KK Stewart, prix St. Georges, 2/19
03.10.14, KK Stewart, Intermediate I, 3/20
30.09.14, KK Stewart, Prix St. Georges, 3/20
28.09.14, KK Stewart, intermediate I, 4/20
27.09.14, KK Stewart, prix st. georges, 3/19
26.09.14, Suprant, intermediate I, 2/35
26.09.14, Suprant, prix st. georges, 1/20

Valmennuksia ja kuulumisia

15.10.2014

Fuerte-pappa muutti viimeisen kerran ja asettui viettämään eläkepäiviään Stall Lumokseen. Siellä komea herra ottaa vastaan tammoja ja toimii vielä pienesti kisakäytössäkin kun tappuraista vauhtia orissa kuitenkin löytyy yhä. Fuertea on vaikea kuvitella täysin työttömänä eläkeläisenä, sitä ei vain taida olla luotu olemaan liikkumatta ja uhoamatta... Fuerte on todellinen tallin kuningas, todellinen patriarkka siinä missä Calido on sitten se matriarkka. 21 vuoden ikä ei tässä hevosessa näy kyllä mihinkään, Fuerte menisi täydellisesti kymmenvuotiaasta oripojasta!

Ulkoasun pohja ©  M Layouts, muokkaus © Latu
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable