Stall Lumos
Etusivu Talli Henkilöt Hevoset Toiminta Foorumi Mail

Kuvagalleria

Rakennekuva.Kouluvääntelyä parhaimmillaan.


Piaffe alá Nemo.Kuvat © Lamia, Riina, Nica

Status

Nemo on Amandan oma, eikä se tule olemaan tuntikäytössä.

Nemon omat sivut
Nephilim Zei

Kutsutaan:

Nemo

Hoitaja:

ei oteta hoitajaa

Sukupuoli:

ori

Kasvattaja:

Zeiton Sporthorses

Rotu:

suomalainen puoliverinen

Omistaja:

Amanda Haydn

Väri:

tummanpunarautias

Painotus:

Koulupainotus

Korkeus:

168 cm

Koulutus:

KO: GP, RE: 110 cm

Syntyi:

08.03.2014, oma ikääntyminen

Muuta:

-


Nemo on valehtelematta maailman paras hevonen ja nössöin ori. Se ei koskaan nosta itsestään minkäänlaista showta tai käyttäydy testosteronia pullollaan olevan orin lailla vaan pikemminkin nysvää jossain nurkassa seinäruusuna. Sosiaalinen oripoika viettää mielellään aikaa niin ihmisten kuin lajitovereidensakin kanssa ja yksin jäädessään protestoi varsin kuuluvasti. Hoitaessa Nemo on rento kaveri eikä se tee mitään suurta numeroa harjaussessiosta. Välillä ori tietenkin huomauttaa muille tallilaisille olevansa paikalla, mutta muita ääntelyitä hevonen ei kovinkaan paljon harrastele. Nemo seisoo erittäin nätisti paikallaan ja saattaa harjauksen ajaksi jopa nukahtaa, jolloin se näyttää varsin idiootilta ilmestykseltä aasinkorvineen ja lerpattavine huulineen. Kavioiden puhdistuskin hoituu kuin rasvattu. Pesuhetkinä Nemo saattaa kuitenkin vetää aivan ranttaliksi koko homman. Häsellyksen keskellä kannattaa kaikkien varoa niin varpaitaan kuin päätään ja käsiäänkin. Nimittäin ei koskaan tiedä mihin suuntaan ori on hyppäämässä, kun se tajuaa pääsevänsä pesulle. Kun Nemon on saanut kiinnitettyä molemmilta puolilta pesukarsinaan, voi huokaista helpotuksesta. Varustaminen hoituu helposti lukuun ottamatta suitsia, joita Nemo ei millään haluaisi ottaa naamaansa koristamaan.

Joku voisi luulla Nemoa tylsäksi. Tosin jos etsii murhanhimoista hullua, tulee varmasti Nemon kohdalla pettymään. Ori on varsinainen mamman mussukka, joka tietää millaisella käytöksellä saadaan paljon huomiota ja palkintoja. Narun päässä ori on aina yhtä innokas ja välillä sillä on vaikeuksia pitää itsensä kurissa, mutta muutama motkotus taluttajan puolelta saa sen yleensä asettumaan. Tammoista Nemo ei normaalisti välitä kakan vertaa. Ne ovat hevosia muiden joukossa, ei sen kummallisempia. Joskus toki Nemonkin nukuksissa olevat hormonit saattavat jyllätä ja tällöin se on normaalia kiinnostuneempi vastakkaisen sukupuolen edustajista. Se ei kuitenkaan lähde "olen sekopää ja teen mitä lystään" -linjalle vaan tyytyy hykertelemään innoissaan paikallaan. Yleisesti ottaen ori tulee juttuun monenlaisen hevospersoonan kanssa ja harvoin ottaa kenenkään kanssa yhteen. Vaikka Nemo onkin aikamoinen nysvä ja nössö, osaa se tarpeen tullen puolustaa asemaansa laumassa. Ihan pohjasakkaan ei herra kuitenkaan suostu alistumaan. Jokin itsekunnioitus täytyy olla.
© Amanda

Nemon kuukausikuulumiset

30.03.2015

Nemo on saanut viettää rentoa aikaa muutosta asti ja tutustua ihan rauhassa uuteen ympäristöönsä. Ulkona on ajoittain ollut tosi kylmä, joten minun vilukissani on jo parin tunnin ulkoilun jälkeen miljoonat toppatakit päällään kailottamassa koko tallikomppanialle, että hän haluaa sisälle. Muutamia melko leppoisia treenejä ollaan Nemon kanssa tehty. Suurimmaksi osaksi ne ovat olleet rentoa venyttelyä ja perusteellista apujen läpiviemistä. Vielä muutaman päivän ori saa nauttia lomapäivistään, minkä jälkeen alamme treenata tulevaa kesäkautta varten. Stall Lumos on kyllä upea paikka ja tarjoaa mahtavat puitteet tavoitteelliseen treenaamiseen, jota meikäläisen muka pitäisi harrastaa tällä kiiltävällä GP-ponillaan.

16.02.2015

Nemo muutti Lumokseen.
Ulkoasun pohja ©  M Layouts, muokkaus © Latu
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable