Stall Lumos
Etusivu Talli Henkilöt Hevoset Toiminta Foorumi Mail

Villakoiran ydin

Lumos on hyvin vahvasti tarinapainotteinen, mikä tarkoittaa sitä että hahmot hevosia myöten ovat monipuolisia ja pintaa syvemmälle rakennettuja. Tallin tarina muodostuu niin henkilökunnan, hoitajien kuin yksityistenkin kirjoituksista tallin foorumilla. Henki on lähellä foorumiroolipelaamista sillä erolla ettei meillä ole pakollisia kirjoitusvuoroja, vaan kaikki saavat kirjoittaa päiväkirjamerkintöjä silloin kun inspiraatio vain iskee.

Draamaa ja dramatiikkaa, baby!


Selaa Lumoksen kasvattilistaa VRL:n sivuilla

Kasvattien Hall Of Fame

Red Dragon Lumos, KTK-II
Fn Delicious Lie Lumos, KTK-II


Yksityis- ja hoitajatoiminta

Lumokseen otetaan niin yksityishevosia omistajineen kuin hoitajia tallin omillekin hevosille, omistajasta riippuen myöskin yksityishevosille.

Jokaiselle tallin hevoselle otetaan oma hoitaja ellei hevosen sivuilla ole asiasta toisin mainittu. Hoitajien tehtäviin kuuluu hevosen hoitamisen lisäksi sen varusteiden huoltaminen ja myöskin hevosen liikuttaminen mikäli mahdollista. Joidenkin hevosten kohdalla hoitajan kanssa tehdään heti haun hyväksynnän yhteydessä yhdessä aikataulu hevosen liikutuksesta sen mukaan kuinka usein hän arvioi pääsevänsä tallille. Hoitajilla on myös mahdollisuus ryhtyä kisaamaan ja valmentautumaan omalla hoidokillaan.

Hoitajien motivaattorina toimivat myös erilaiset ansiomerkit joita saa syistä jos toisistakin, helposti ja hankalasti: on aktiivisuusmerkkiä ja taiteilijanplakaattia, valmentautujaa ja pikkuapinan titteli sille kuka ei satulasta tule alas villeimpienkään rodeoiden kautta...

Yksityishevosia talliin otetaan tällä hetkellä 6 kpl. Talliin hakevalla hevosella täytyy olla valmiit sivut ja  piirretyt kuvat. Hevosten omistajat saavat valita kirjoittavatko hevostensa omiin päiväkirjoihin vai tahtovatko kirjoittaa tallin yhteiselle foorumille. Vuokranmaksu tapahtuu kerran kuukaudessa kirjoittamalla pieni (pari lausettakin riittää) "päivitys" hevosen kuulumisista.

Mikäli omistaja tuntuu kadonneen kokonaan kuvioista eikä ole muutamaan kuukauteen kirjoittanut kuulumisia, niin herkästi lähdemme kyselemään tahtooko hän yhä tallipaikkansa pitää. Suoraan ei ketään kuitenkaan pois potkaista joten no hätä. :)

Hoitajaksi?

Lähetä vapaamuotoinen hoitajahakemuksesi foorumin hoitajahakuun haun ollessa auki. Sisällytä hakuun ainakin seuraavat asiat:

» Hoitajan nimi ja toivottu hevonen/poni.
» Henkilökuvaus jonka voi laittaa myös talliporukan esittelyyn muiden luettavaksi.
» Ulkonäöstä pientä kuvailua jotta kuvasta tulisi mahdollisimman ok. Voit myös itse tehdä esittelykuvan!

Yksityiseksi?

Karsinapaikkaa haetaan pitkälti samalla kaavalla kuin hoitajaksikin. Lähetä hakemus osoitteeseen latu93@hotmail.com asiallisesti otsikoituna. Sisällytä hakuun ainakin seuraavat asiat:

» Omistajan nimi sekä hevosen nimi ja osoite toimiville, valmiille sivuille.
» Henkilökuvaus jonka voi laittaa myös talliporukan esittelyyn muiden luettavaksi.
» Ulkonäöstä pientä kuvailua jotta kuvasta tulisi mahdollisimman ok. Voit myös itse tehdä esittelykuvan!
» Kerro myös, tahdotko kirjoittaa omaan päiväkirjaasi vai tahdotko tehdä foorumille päiväkirjan itsellesi. 


Kasvatustoiminta

Kasvatustoiminta ei Lumoksessa ole erityisen aktiivista eikä siitä julkisella tallilla ole mitenkään fiksua suurta tehdäkään. Varmasti maailman kulutetuin lause "ei se määrä, vaan laatu" sopii siis oikein hyvin kuvaamaan tallin pientä mutta sitäkin harkitumpaa kasvatustoimintaa.

Kasvatus ei sinällään ole mihinkään tiettyyn rotuun sidottua, mutta Icaruksen ansiosta sgsh (sim-game sport horse) - hevoset ja niiden jalostukseen soveltuvat rodut ovat vahvasti mukana. Thornhildin ansiosta taasen saattaa vuonna jos toisenakin törmätä islanninhevosvarsoihin, joten loppujen lopuksi tallista voi lähteä ties millaisia hevosia maailmalle — jos ette rotuun ole jo perehtynyt, niin virtuaalisen puoliverisen jalostukseen hyväksyttyjen rotujen lista on varsin vaikuttava...

Talli on kasvattanut vuoden 2012 alkuajoiltaan lähtien puoliverisiä ja ratsuponeja VRL:n kasvattajanimirekisteriin rekisteröidyllä jälkiliitteellä Lumos. Hevosrekisteriin kasvattajaksi merkitään STAL7125 ja syntymämaaksi Norja.

Ostoaikeissa?

Osa kasvateista menee suoraan myyntiin, myytävistä hevosista ilmoitetaan niin Hevostalli.netin virtuaalipuolella kuin Virtuaalifoorumillakin. Ostotarjouksia voi tehdä asiallisesti otsikoituna sähköpostitse. Myyntiehdot eivät ole kovinkaan erikoiset:

» Kasvatin ostajalla on oltava VRL-tunnus ja kasvatti tulisi mieluusti rekisteröidä hevosrekisteriin. Jälkimmäisen kanssa voidaan kuitenkin tarpeen vaatiessa joustaa.

» Uuden kotitallin sivujen tulee olla valmiit ja hevosen saatava oma sivu.

» Ruunaamiseen tai lopettamiseen ei tarvitse kysyä lupaa. Kasvatin voi myydä myös eteenpäin, mukavaa olisi jos uudet sivut kuitenkin ilmoitettaisiin sähköpostiin.

Astutukset ja varattavat

Ei tammoja kantavina juuri nyt.

Kasvatit

Syntymäaika

Rotu

Skp. Nimi

Isä, Emä

Omistaja

CAS 39 / 29.08.15islt. Kelda frá Lumosi. Kinningur ICE
e. Dómino från Sameland
Skáldsaga / Maitaip
CAS 39 / 25.08.15sgsht. Caelicola Lumosi. Exitus Spiritus
e. Filia Regis GER
Inna & Julia
CAS 37 / 10.04.15risto. Arcángel Lumosi. Uptown Swing
e. Galaxia IV
Stall Lumos / Latu
CAS 37 / 01.04.15xxt. Jazzbomb Lumosi. Akatosh
e. Jazzmine
Stall Lumos / Latu
CAS36 / 18.01.15preo. Sistema Solar Lumos i.Maurício
e. Galaxia IV
Stall Lumos / Latu
CAS36 / 05.01.15 old t. Mirabilis Lumos i. Lachen
e. Filia Regis GER
Stall Lumos / Latu
Ulkoasun pohja ©  M Layouts, muokkaus © Latu
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable